Hírek

Ferenc pápa útján - új könyv

Solymári Dániel C.G.M. - az MMLSz tagja - és Pallós Tamás, az Új Ember kulturális szakírója, december 21-én személyesen adták át a „Ferenc pápa útján, 21. századi beszélgetések” című kötetüket Ferenc pápának a Vatikán VI. Pál termében. Az ajándékot Ferenc pápa nagy örömmel fogadta, és kíváncsian lapozott bele az első magyar szerzők ált készített vele foglalkozó teológiai-közéleti könyvbe, majd magyarul, Ferenc névvel dedikált egy példányt. A találkozó végén, a szerzők kérdésére, hogy üzen-e valamit a magyaroknak azt válaszolta, hogy ,,imádkozik értük”, majd a beszélgetést magyarul azzal zárta, hogy ,,Isten éltesse” Önöket.

A könyvben tizenkét közéleti személyiség, tizenkét fejezetben, tizenkét nézőpontból közelíti meg a ,,reformok pápájának" gondolatait: Bagdy Emőke, Beer Miklós, Fabiny Tamás, Farkas Beáta, Haranghy Csaba, Heller Ágnes, Köves Slomó, Kozma Imre, Oláh Jolán, Tulassay Tivadar, Várszegi Asztrik és Vizi E. Szilveszter.

A Vatikáni Rádió Solymári Dániellel ebből az alkalomból készített interjúját itt hallgathatják meg:
http://hu.radiovaticana.va/news/2016/12/22/stúdióbeszélgetés_solymári_dániel_szerkesztővel_egy_szokatlan_pápakönyvről/1280994

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu