HÍREK

Fra Matthew Festing nagymester audienciája Ferenc pápánál

Keresztelő Szent János ünnepén, Ferenc pápa a Vatikán városban audiencián fogadta a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterét, Fra’ Matthew Festinget.

A találkozó során a Nagymester tájékoztatta a pápát a Máltai Rend munkájáról a menekültek és migránsok érdekében a világ különböző részein, a Közel-Kelettől Afrikáig. Fra' Matthew Festing beszámolt a számos projektről, melyeknek keretében egészségügyi szolgáltatásokat nyújtanak azoknak, akik a háborúk, az erőszak és a szegénység elől menekülnek, valamint a szociális támogatási projektekről egyes célországokban, mint például Franciaországban és Németországban.
Ferenc pápa megköszönte a Nagymesternek a számos humanitárius segítségnyújtást, amelyet a Rend a migránsoknak nyújt, és példaként utalt arra az elkötelezettségre, amelyről nemrég tanúskodott a Rend, amikor ételt osztott a római „Baobab” otthonban elszállásolt eritreai menekülteknek.
A Pápa és a Nagymester kifejezték mélységes aggodalmukat a növekvő Földközi-tengeri menekültáradat miatt, köztöttük sok kísérő nélküli gyermekkel. Fra’ Matthew Festing pedig kiemelte a Máltai Rend erőfeszítéseit az olasz haditengerészet, partőrség és vámrendőrség hajóinak fedélzetén.
A találkozás során szó volt a spirituális kezdeményezésekről is, amelyek elengedhetetlen részei a Rend életének: a zarándoklatokról, az új tagok kiképzéséről és a lelkigyakorlatokról.
A találkozás végén a pápa a Máltai Lovagrend Nagykancellárját, Albrecht Boeselagert, és a Kormányzó Tanács tagjait is fogadta. Ezt követően a küldöttség egy része a Vatikáni államtitkárral, Pietro Parolin bíborossal találkozott.
A Szentatya és a Nagymester találkozójára a pápa dolgozószobájában került sor. Ezt a hagyományos audienciát a Szuverén Máltai Lovagrend védőszentjének, Keresztelő Szent János ünnepén, június 24-én tartják minden évben.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu