HÍREK

Menekültek Világnapja
A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi kampánya a Menekültek Világnapja alkalmából
 
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése által létrehozott menekültek világnapját június 20-án már a 15. alkalommal ünneplik meg a világ országai. A Máltai Rend ebből az alkalomból idén kampányt indít azon országokban, ahol szervezeteivel jelen van, hogy felhívha a figyelmet e világméretű drámára. Az ebből az alkalomból kiadott sajtóközlemény többek között Albrecht von Boeselager nagykancellárt idézi: „A menekültek drámája nem szűnik meg a következő évtizedben. Szembesülve ezzel a drámával és az emberek millióinak kétségbeesésével, új humatirásius támogatási modelleket kell kidolgozni és együttműködési formákat találni a származási országokkal“.
 
A Szuverén Máltai Lovagrend, mely 120 országban van jelen, 80.000 önkténtesével, 33 katasztrófa-mentőszolgálattal és egy nemzetközi segélyszervezettel a Malteser International-lal, egyike azon szervezeteknek, melyek a frontokon vannak jelen, segítve az otthonukból elűzötteket és a menekülteket; mind a konfliktusok által érintett helyszíneken, mind a menedéket keresők célországaiban.

A Máltai Rend angol nyelvű sajtóközleménye

Részletesebb információk a Máltai Rend honlapján (6 nyelven):

http://www.orderofmalta.int/news/78343/world-refugee-day-the-sovereign-order-of-malta-launches-international-campaign-no-to-the-construction-of-walls/?lang=en

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu