Hírek

A köztársasági elnök hivatalos látogatást tesz a Máltai Lovagrendnél
Sulyok Tamást a Magisztrális Palotában fogadta Fra' John Dunlap nagymester.
 
A találkozó során a magyar köztársasági elnök méltatta a Máltai Lovagrend által a világ több mint 120 országában végzett munkát, különösen Magyarországon, ahol a  Máltai Szeretetszolgálat a legnagyobb szociális intézmény az országban, amely naponta átlagosan 13 ezer embernek nyújt segítséget közel 150 intézményben.
 
„A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége 1928 óta tevékenykedik az Önök országában, és büszkén mondhatom, hogy a Magyar  Máltai Szeretetszolgálat által végzett humanitárius tevékenységek köre ma már lenyűgöző. Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem a Rend legmélyebb háláját azért a nagylelkű támogatásért, amelyet a magyar hatóságok folyamatosan nyújtanak a Szövetségnek és a Szeretetszolgálatnak” - mondta a Nagymester a köztársasági elnöknek.
 
Az 1990-ben felújított diplomáciai kapcsolatok felélesztették a régóta fennálló kapcsolatokat, melyek kiváló állapotáról tanúskodik az évek során számos hivatalos látogatás, postai és együttműködési megállapodások aláírása, valamint a humanitárius területen folytatott széleskörű és sikeres együttműködés. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat különösen aktívan vett részt az ukrán menekültek támogatásában, és eddig több mint 52.000 Ukrajnából menekülő embernek nyújtott segítséget.
 
„Hadd hangsúlyozzam, hogy Magyarország és a Máltai Lovagrend közötti megértés és kiváló együttműködés nagyon mélyen gyökerezik. A Rend megbízható partner, különösen a rászorulók szolgálatában. Az évek során mindvégig hű maradt küldetéséhez” - mondta a köztársasági elnök.
 
1996 óta a Máltai Lovagrend és Magyarország között három nagymesteri és két elnöki látogatás történt. Alig két hete a Külügyminisztérium üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Tristan Azbej másodszor látogatott el a Rendhez, és a Nagykancellár fogadta.
 
A mai találkozó alkalmat adott a közös keresztény értékek felidézésére, a fegyveres konfliktusok növekvő száma miatti közös aggodalom kifejezésére, valamint a többoldalú diplomáciai lépések szükségességének megerősítésére.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu