Hírek

Kerekesszékkel a táncparketten

A IV. Máltai Ifjúsági Mozgássérült Bált szeptember 30-án rendezte meg a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége az Apor Vilmos közösségi házban. A bálon kb. 160-an vettünk részt, ebből közel 50 fogyatékkal élő vendég kísérőikkel együtt, a lovagrend tagjai, felnőtt segítők és a fiatalság.

A bált Martos Balázs püspök atya nyitotta meg, ezután Csúri Ferenc paraúszó Európa-bajnokkal beszélgettünk. A bál fantasztikus hangulatát a most már évek óta nekünk játszó zenekar és a fiatalság lendülete biztosította. Néhány zeneszám erejére egyik kedves kerekesszékes vendégünk is bekapcsolódott az énekbe. Az éjszakába nyúló tánc mellett lehetőség volt még a rulett szobában szerencsét próbálni és társas játékozni, a tea házban pedig csöndes, meghitt beszélgetésekre nyílt lehetőség élő zongorajáték mellett. A büfében sürgő csapat finom szendvicsekkel, sós és édes süteményekkel várta a bálozókat az egész este folyamán. A tombola ismételten nagy sikert aratott a vendégek körében. Úgy tapasztaltuk, hogy vendégeink számára fontos és mélyen megérinti őket a rendtársakkal való együtt ünneplés öröme.

Köszönet minden rendtársnak, a Szuverén Máltai Lovagrend nagykövetségének, minden támogatónak és a fiataloknak, akik munkájukkal, felajánlásukkal, anyagilag, vagy imáikkal támogatták azt, hogy ez a bál megvalósulhasson vendégeink és az összes résztvevő örömére!

Minden rendtársunk nagylelkű segítségét kérjük a jövőben is ahhoz, hogy a továbbiakban is tudjuk fogyatékkal élő felebarátainkat szeretettel szolgálni.

Találkozunk 2024-ben!

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu