Hírek

A Máltai Rend vezetőségének nyilatkozata az ukrán hadifoglyokkal kapcsolatban
(Az eredeti angol szöveget ide kattintva lehet olvasni)
 
Róma, június 22. "A Szuverén Máltai Lovagrendnek az ukrán foglyok szabadon bocsátásában való részvételével kapcsolatban a Máltai Lovagrend kormánya tisztázni kívánja, hogy a Máltai Lovagrend nem vett részt azokban a tárgyalásokban, amelyek a 11 ukrán hadifogoly szabadon bocsátásához vezettek.
 
Amikor a volt foglyok 2023. június 8-án Magyarországra érkeztek, a Máltai Lovagrend magyar segélyszervezete első orvosi és humanitárius segélyben részesítette őket, a Máltai Lovagrend azon küldetésének megfelelően, hogy megőrizze az emberi méltóságot és gondoskodjon a rászorulókról, származásuktól vagy vallásuktól függetlenül.
 
A Máltai Lovagrend aktívan részt vett az Ukrajnában és a szomszédos országokban lakóhelyüket elhagyni kényszerültek orvosi, szociális és pszichológiai támogatásában, valamint biztonságos menedéknek biztosításában. Több tonna élelmiszert és humanitárius árut szállítottak Ukrajnába, és onnan az ország több mint 65 helyszínére juttatták el. A Malteser International koordinálásával a Máltai Lovagrend szervezetei a háború 2022 februári kitörése óta nyújtanak logisztikai és egészségügyi segítséget."

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu