Hírek

A Rendkívüli Nagykáptalan megválasztotta az új Szuverén Tanácsot
 
A rendkívüli főkáptalan, Fra’ John Dunlap nagymesteri helytartó és Silvano Maria Tomasi bíboros, a pápa különleges küldötte elnökletével, megválasztotta az új Szuverén Tanácsot. A tagok hat évig maradnak hivatalban.
 
Fra' Emmanuel Rousseau nagykommendátor, Riccardo Paternò di Montecupo nagykancellár, Fra' Alessandro de Franciscis nagyispotályos és Fabrizio Colonna, a központi kincstárnok megválasztása után a következőket választották a Szuverén Tanács tagjaivá: Fra' João Augusto Esquiveli Frei de Andrade, Fra' Roberto Viazzo, Fra' John Eidinow, Fra' Mathieu Dupont, Fra' Richard J. Wolff, Francis Joseph McCarthy, Michael Grace, Clemente Riva Sanseverino, Josef Blotz.
 
A választás után a Szuverén Tanács tagjai azonnal letették az esküt.
 
Fra' John Dunlap nagymesteri helytartó elégedettségét fejezte ki a munka befejezése kapcsán: „Biztos vagyok abban, hogy az új Szuverén Tanács stratégiai jelentőségű lesz a nagy orvosi, társadalmi, humanitárius és spirituális kihívások kezelésében, amelyekkel világszerte szembe kell néznünk a120 országban, ahol tevékenykedünk. Minden jót kívánok az újonnan megválasztott tagoknak a Máltai Lovagrend missziója szolgálatában végzett fontos feladatuk sikeréhez.”
 
A rendkívüli főkáptalanon a Máltai Lovagrend 111 tagja vett részt öt kontinensről.
 
Január 30-án, hétfőn Ferenc pápa audiencián fogadja a Vatikánban a nagymesteri helytartót, a különleges küldöttet, az új Szuverén Tanáccsal és a kapitulárisokkal. A Magyar Kurír erre vonatkozó cikkét itt lehet olvasni.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu