A szövetség alapítványa

Kaptunk valamit, amiről nem is tudtuk, hogy micsoda...

2022 nyarán egy ismerős kereste meg minket. A baráti családból az Apuka 45 évesen gerincvelő infarktust kapott. Köldöktől lefelé lebénult, a lábaiban, a derekában, a törzsizmaiban sem mozgás, sem érzés nincs. Kerekesszékes életmódra való felkészítő rehabilitáción vett részt. Orvosi javaslatra egy állítógépet keresnek, ami rendkívül fontos lenne a csontozat, a vérkeringés, a belső szervek és az emésztés állapotának fenntartása miatt. Több helyen próbálkoztak, de gyakorlatilag nem volt az országban eladó vagy bérelhető, külföldről pedig több, mint 1 millió Ft lett volna beszerezni. Ezt a család képtelen volt kigazdálkodni, így is sok mindenben az ismerősök támogatására szorulnak.

Eszembe jutott, hogy pár hónappal korábban hoztunk be Teesdorfból a HOBI nevű cégtől valami furcsa kerekesszéket, aminek a komplikációit nem bogoztuk ki rendesen. Hát megvizsgáltuk, tettünk bele akkumulátort, megtisztítottuk, kipróbáltuk. Bizony „felállt”! Húúú – mondom, ez kell nekünk! Azonnal hívtam a családot és szóltam, hogy meg tudjuk oldani a betegállítási problémájukat. Másnap kivittem a lakásukra és kipróbáltuk. Leírhatatlan döbbenet volt. A két szülő sírt, a 7 éves kislány tátott szájjal nézte az Apukát, ahogy többször „leült, felállt”.

Majd mondtam, hogy hoztam még valamit. Egy kádliftet, mert tudtam, hogy panelházban laknak és a feleség emeli be a fürdőkádba a férjét. Egy rossz mozdulat, és vele is komoly gondok lehetnek. Beraktam a kádba a liftet, megmutattam a használatát, és ruhástól kipróbáltuk, jól működik-e a szűk helyen. És ez is sikerült.

Aznap este valami nagyon boldog érzéssel feküdtem le és örömmel adtam hálát a Jóistennek, hogy a családnak komoly segítséget tudtunk nyújtani. Csodálatos, ahogy a Gondviselés működik. Tavasszal kapok egy szerkezetet, amiről nem is tudom, mire képes. Megkeresnek ezzel a betegállítási problémával. Erre eszembe jut a furcsa Szerkezet!  A Lottón két darab kéttalálatoson kívül sosem nyertem, de ilyen csodákkal gyakran megajándékoz a Jóisten! Köszönöm!!!

- Pallos András

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu