Hírek

Elhunyt ŐE. Fra' Marco Luzzago, Nagymesteri Helytartó
Róma, 2022 június 7. A Nagymagisztérium mély fájdalommal jelenti be, hogy visszatért az Atya házába Őexcellenciája Fra’ Marco Luzzago, Nagymesteri Helytartó, aki ma hirtelen betegség következtében elhunyt a Villa Ciccoliniben (Sforzacosta, Macerata tartomány). A Szuverén Máltai Lovagrend alkotmányának 17. cikke értelmében a Nagykommendátor, Fra' Ruy Gonçalo do Valle Peixoto de Villas-Boas vette át az ideiglenes helytartói feladatokat, mint a Szuverén Máltai Lovagrend vezetője, az új vezető megválasztásáig.
 
Fra’ Marco Luzzagot 2020. november 8-án választották a Szuverén Máltai Lovagrend élére.
 
Fra’ Marco Luzzago 1950-ben született Bresciában. A bresciai ferencesek intézetében érettségizett, majd a padovai és a pármai egyetemeken végzett orvosi tanulmányokat. Ezután felkérték, hogy kezelje családja vagyoni érdekeit.
 
1975-ben csatlakozott a Szuverén Máltai Lovagrendhez a Lombardia és Velence Nagypriorátusban, és 2003-ban tette le ünnepélyes fogadalmát. Elkezdett részt venni a Máltai Rend Lourdes-i nemzetközi zarándoklatain, valamint az assisi és loretói nemzeti zarándoklatokon. 2010-től teljes egészében a Máltai Lovagrendnek szentelte életét, és Marche megyébe költözött, hogy gondoskodjék a Rend egyik parancsnokságáról. 2011-től jogi kommendátor volt a Római Nagypriorátusban, ahol az Észak-Marche régió küldöttje és a könyvtár vezetője volt. 2017 és 2020 között a Máltai Lovagrend Olasz Szövetségének tanácsosa volt.
 
A temetéssel kapcsolatos információkat a következő órákban közöljük.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu