HÍREK

konténer-klinika

Iraki válság: a Máltai Rend konténer-klinikát szállít és orvosi segítséget nyújt a táboroknak

Róma, 28/08/2014

Az elmúlt néhány nap folyamán a Malteser International gyógyszereket, orvosi felszerelést, kerekesszékeket és vízszűrő berendezéseket juttatott Észak-Irak két menekülttáborába, Ankawaba, Erbil egyik külvárosába,. A Máltai Rend segélyszervezete egy konténer-klinikát is szállított a Mart Shmoni templom egészségügyi központjába, ahol súlyos betegeket tudnak elszállásolni és ellátni.

"Ez az első szállítmány kezdi kielégíteni az alapvető gyógyszerek és a krónikus betegségek kezeléséhez szükséges gyógyszerek irányába megnyilvánuló óriási igényt, mely, elsődlegesen a nagyszámú menekültet ellátó egészségügyi létesítményeknél jelentkezik” - mondja Jürgen Clemens, a Malteser International sürgősségi segélyezési koordinátora. „Azonban még mindig vannak pótlandó hiányosságok, például a pszichoszociális gondozásban, mivel nincs elegendő szolgáltató, mely megfelelne a növekvő igényeknek."

A helyi partner szervezetekkel együttműködve, a Malteser International egy mobil orvosi csapat bevetését is tervezi Erbilben és a környező régióban. A csapat két orvosból és két ápolóból fog állni. Ezen kívül Dr. Peter Kaiser, pszichológia és a pszichoterápia szakértő, csatlakozik a Malteser International csapathoz, hogy segítsen a menekülteknek legyőzni a traumáikat. A Máltai Rend hivatala egy további egészségügyi központot is tervez, egyhavi gyógyszerellátással.

 

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu