Hírek

Találkozások és kitüntetés Philermói Boldogasszony ünnepén
Budapest, szeptember 8. A Philermói Boldogasszony ünnepe összegyűjtötte a rendtagokat a Fortuna utcai kápolnában, ahol Tóth Tamás magisztrális káplánunk celebrálta az ünnepi Szentmisét. 
 
Az alkalom ünnepélyességét két előkelő vendég jelenléte fokozta: elsősorban Albrecht von Boeselager Nagykancellár, aki a Szövetség meghívására tartózkodott Budapesten hivatalos megbeszélések céljából, és Marwan Sehnaoui, a libanoni Szövetség elnöke, aki a NEK keretében megrendezett Közel-keleti Keresztény vezetők találkozójára utazott aznap Budapestre.
 
Előzőleg a Nagykancellár a Szeretetszolgálattal töltött egy napot. Találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Tristan Azbej államtitkárral, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért felelős Államtitkárság vezetőjével. Megismerte a Máltai Szeretetszolgálat által koordinált "Felzárkózó települések" (FETE) állami programot, amely 300 hátrányos helyzetű falunak nyújt komplex, jelenléten alapuló segítséget. 
 
A Szentmise után a rendház udvarán tartott agapé során a Nagykancellár átadta Ugron Imre nagykövetnek a Pro Merito Melitensi nagykeresztjét, a Rend hazatérését és a Szeretetszolgálat alapítását elősegítő, és azóta is megszakítás nélkül végzett kiváló munkájáért.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu