Hírek

A Szentatya fogadta a Rend Nagymesteri Helytartóját

Fra ’Marco Luzzago nagymesteri helytartót június 25-én délelőtt fogadta Ferenc pápa az Apostoli Palota Magánkönyvtárában. A találkozó alkalmat adott arra, hogy bemutassa a Szentatyának a Máltai Lovagrend elmúlt hónapokban végrehajtott főbb kezdeményezéseit, különös tekintettel a világjárvány kezelésére.

A Nagymesteri Helytartó megemlékezett a Rend 80 000 önkénteséről, akik 120 országban segítenek a nehéz helyzetben lévő embereknek. Elkötelezettségük a Covid-19 válság idején is megmutatkozott, számtalan orvosi, szociális és humanitárius kezdeményezéssel a világ legkiszolgáltatottabbjai számára.

„Amikor a szegényeket szolgáló népkonyhákat egészségügyi okokból be kellett zárni, a Máltai Lovagrend megszervezte az élelmiszercsomagok kézbesítését; amikor a kórházak megteltek, a Máltai Lovagrend újakat épített” - magyarázta Fra’ Marco Luzzago. A Nagymesteri Helytartó külön elmondta a Szentatyának, hogy Argentínában a Rend élelmiszer kiosztására kötelezte el magát a rászorulók javára, akiket a világjárvány a legsúlyosabban érintett.

Ferenc pápa kifejezte támogatását: „Szeretlek titeket, veletek vagyok, így menjetek tovább!”. A beszélgetés során a Szentatya hangsúlyozta a vallási élet fontosságát, azt, hogy képesek legyünk lépést tartani a korral, új hivatások vonzásával. „Ön a szív diplomáciájával beszél.” - mondta Ferenc pápa Fra ’Marco Luzzago-nak.

A kihallgatás végén Ferenc pápa a Máltai Lovagrend Szuverén Tanácsát és Antonio Zanardi Landi szentszéki nagykövetét fogadta.

A Szentatyával való találkozás előtt a Nagymesteri Helytartó a vatikáni államtitkárral, Pietro Parolin bíborossal találkozott.

 

Fotók: © Vatikáni média

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu