Hírek

Országos egészségügyi intézet vezetőjévé nevezték ki Dr. Erőss Lorándot

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, kinevezte Dr. Erőss Loránd neurológust, idegsebészt, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének ispotályosát az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató-orvosává.

Dr. Kásler Miklós a kinevezések átadása előtti beszédében úgy fogalmazott: az egészségügy átalakításának két sarkalatos pontja van: az alapellátás és az öt nemzeti program.

Az országos intézetek feladata, hogy a népegészségügyi betegségcsoportok epidemiológiai, módszertani, szervezési, diagnosztikai, terápiás és oktatási-kutatási központjai, szakmai vezetői legyenek - emelte ki.
A miniszter az intézményvezetőkhöz szólva azt mondta, "semmi mást nem várok el Önöktől, mint azt, hogy mutassanak példát, szakmailag és emberileg egyaránt".
Január 15-én átvette kinevezését Erőss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató-főorvosa, Andréka Péter Gábor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgató-főorvosa, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató-főorvosa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa, Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa és Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgató-főorvosa. A megbízatások 2021. január 1-től hatályosak.

Szöveg és fotók: MTI, MMSZ

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu