Hírek

Kozma Imre atya 80 éves

Múlt héten ünnepelte Kozma Imre, Ch.G.C.C.H., a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, 80-ik születésnapját. 

Ezen alkalommal a Magyar Állam kitüntette Kozma Imre atyát a Magyar Érdemrend középkeresztjével, csillaggal (lásd hír a Magyar Kurírban)

Albrecht von Boeselager Nagykancellár és Szabadhegÿ  Kristóf, a MMLSz elnöke,  és a MMSz munkatársai videóüzenettel köszöntötték föl Kozma Imre atyát. (Ide kattintani.)

Albrecht von Boeselager Nagykancellár üzenete így szólt:

"Kedves Monsignor Kozma,

hihetetlen, hogy már betöltötte a 80-ik évét, és még mindig ereje teljében van. Jól emlékszem első találkozásunkra 1989 emlékezetes augusztusában a templom előtt, ami még most is az Ön temploma. Akkor az Ön mély hitből fakadó aktív szeretetét drámai körülmények közt ismertem meg. Ez jelenleg is kifejezésre jut, a MMSZ jelenlétén keresztül a templom szomszédságában. Sok tekintetben az Ön karizmájának köszönhető, hogy emberek arra inspirálódtak, hogy Krisztus tanítványaiként másokat szolgáljanak. 

Röviddel ezután megismerhettem bátorságát és kitartását, amikor az MMSZ, röviddel alapítása után, egy heves viharba került, de mi együtt meg tudtuk menteni. A szervezet Magyarországon ma már nélkülözhetetlen, és hűségesen továbbviszi az Ön által alapított misszióját az elhanyagoltak és kirekesztettek érdekében.

Ezért az egész Máltai Rend nevében szívből köszönetet mondok Önnek.

Remélem, hogy a koronavírus és ezzel kapcsolatos korlátozások dacára illő módon meg fogják tudni ünnepelni."

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu