Hírek

Boldog Apor Vilmos emlékmiséje

Szombaton, május 23-án, Boldog Apor Vilmos emléknapján, a győri Nagyboldogasszony székesegyházban  ünnepi Szentmisét tartottak a mártír püspök emlékére. A szentmisét Veres András győri püspök számos egyházmegyés pap kíséretében celebrálta. Jelen volt a Szentszék magyarországi Nagykövetségének képviselője. A Máltai Lovagrendből hat rendtag volt jelen, Szabadhegÿ Kristóf elnök és Ugron Imre nagykövet vezetésével. A járványhelyzet miatt csak csökkentett létszámú hívő vehetett részt az ünneplésen.

Szentbeszédében Veres András püspök kiemelte, hogy Apor Vilmos püspök példája megmutatja mindannyiunk számára, hogy a gonosz erők tobzódása közepette is meg lehet maradni  embernek és kereszténynek. Emlékeztetett Szent II. János Pál pápa 1996-as győri látogatásakor mondott intelmére: “Ragyogó példaképeitek vannak, rájuk tekintsetek!”

A szentmise után a celebránsok és a MMLSz delegációja a vértanú püspök sírjához vonultak közös imádságra és áldásra. Záróimaként a rendtagok elmondták a Máltai Lovagok Imáját.

Boldog Apor Vilmos püspök és mártír rövid életrajza ide kattintva olvasható.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu