Hírek

A Nagymester temetése

Az április 29-én elhunyt Őfensége és Őeminenciája Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymestere temetése május 5-én, kedden 11.00 órakor lesz a Magisztrális Villában lévő Aventinói Santa Maria templomban.

Az olasz állam és az olasz püspöki konferencia által bevezetett egészségügyi intézkedéseknek megfelelően a hivatalos ünnepélyes gyászmisére egy későbbi időpontban kerül sor.

A 80. Nagymester temetési szentmiséjét május 5-én, közép-európai idő szerint 11.00 órakor mutatja be Giovanni Angelo Becciu bíboros, a Szentatya Szuverén Máltai Lovagrendhez rendelt rendkívüli delegátusa, az elhunyt Nagymester testvérei és a Szuverén Tanács tagjai jelenlétében.

Annak érdekében, hogy a Máltai Rend minden tagja, önkéntese és barátja virtuálisan részt vehessen a szertartáson, a temetést a Máltai Rend weboldala élőben fogja közvetíteni: www.orderofmalta.int

Ugyanezen a napon délután Mons. Jean Laffitte, a Máltai Rend Prelátusa mutat be szentmisét, amelyen a Szuverén Máltai Lovagrendhez akkreditált diplomáciai testület doyenje, Antoine Zanga, Kamerun nagykövete képviseli azt a 110 országot, amelyekkel a Rend diplomáciai kapcsolatot tart fenn. Jelen lesz az Olasz Köztársaság képviseletében Pietro Sebastiani, Olaszország Szuverén Máltai Rendhez akkreditált nagykövete, valamint több diplomata és családtag.

Ezt követően Mons. Guido Mazzotta, a Római Nagyperjelség fõkáplánja, a Nagymester legközelebbi munkatársai számára tart szertartást.

Végül Mons. Luis Manuel Cuña Ramos, máltai rendi káplán, celebrál szentmisét azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik a Nagymestert gondozták.

Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinettot az Aventinói Santa Maria templom kriptájában helyezik örök nyugalomra a Rend korábbi, elhunyt Nagymesterei, Fra' Angelo de Mojana di Cologna és Fra' Andrew Bertie sírja közelében.

A temetés napján csak külön engedéllyel lehet belépni a Magisztrális Villába.

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu