Hírek

A Rend bemutatkozik a Pázmáneumban

Bécs, október 3. A Szentatya által meghirdetett Rendkívüli missziós hónap alkalmából 2019. október 3-án "Egy régi és egy új missziós tanuságtétel" címmel alkalmat kapott Rendünk, hogy a bécsi Pázmáneum vendégei előtt bemutatkozzék. Az esti közös szentmise és a csütörtöki szokásos szentségimádás után, 19 órától előadásra gyűlt össze a kis rendtársi közösségünk, 3 dáma és 3 lovag képviseletében. A 900 évre visszatekintö Máltai lovagrend a "régi" és a 40 éves múlttal rendelkező Rimini Meeting az "új" missziós tanuságtétel jegyében szerepelt.

Kraetschmer Katalin bevezetőjében kifejtette, hogy rendünk bár egy rendkívül hosszú tradicióban gazdag, ugyanakkor hihetetlenül új és modern, mert mindig is a kor aktuális kihívásaira ad választ. Vetítéses előadásban foglalta össze a Rend történetét, majd átadta a szót Maurer Péternek, aki a máltai lelkületről és az egyedi spiritualitásról beszélt. Tanúságtételét konkrét máltai programok, tevékenységek felsorolásával és bemutatásával egészítette ki.

A hallgatóság tájékoztatásán túl, nekünk magunknak, rendtagoknak ez az est kitűnő alkalom volt arra, hogy megint felidézzük, miért is vagyunk Máltai rendtagok.

Az est Varga János rektor úr, a Rimini Meetingről szóló beszámolójával fejeződött be. Ezt követően egy agapé keretében tudtunk még számos kérdésre választ adni.

Mi rendtagok egy nagy spirituális ajándékot kaptunk Rektor úrtól ezzel a felkéréssel.

 

A Magyar Kurírban megjelent cikkhez ide kattintani.

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu