Hírek

Kiállítás a Rendről a Mátyás templom máltai kápolnájában

Budapest, 2019 szeptember 26. 

Két nappal a felújított rendház átadását követően, szeptember 26-án csütörtökön 17.00 órakor nyílt meg a Mátyás-templom Máltai kápolnájában az ebből az alkalomból rendezett - a látogatók figyelmét a Máltai Rendre felhívó - mobil kiállítás, a Mátyás-templom és plébánia munkatársainak jelenlétében. A kiállítás megnyitását követően, a rendtagok 18.00 órakor templomi öltözékben vettek részt a Mátyás-templom esti szentmiséjén.

A Máltai kápolna 1927-ben lett berendezve a Mátyás templom baloldali karzatán. Az oltár körül kifüggesztették az akkori magyar máltai lovagok pajzsait. A 2005-öt követő nagy restaurálás után az egyházi hatóságok és a Máltai rend felújították a címerpajzsok kifüggesztésének szokását. Minden Halottak Napján a lovagrend, gyászmise keretében, kifüggeszti – most már az altemplomig vezető folyosón - az elmúlt évben elhunyt rendtagok címerpajzsait.

A kiállítás két nagyméretű panelből áll, amelyek képekkel és magyar-angol szöveggel összefoglalják a Rend történelmét és tevékenységeit, keretet adva a látogatóknak a kápolna és a pajzsok megtetkintéséhez.

A Szövetség elnöke, Szabadhegÿ Kristóf nyitóbeszéde ide kattintva olvasható.

A  Szentmisét bemutató Süllei László plébános, érseki helynök szentbeszéde ide kattintva olvasható.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu