Hírek

Johannita emlékkonferencia Csurgón

Az idén ezer éves létét ünneplő Somogy megyei Csurgó városa 2019. március 27-én emlékünnepséget és konferenciát tartott a Szent János rend 800 éves jelenlétére való megemlékezéssel, melyre a Máltai és a Johannita rendek képviselőit is meghívták. Az ünnepi megemlékezés egy szentmisével kezdődött a római katolikus Sezntlélektemplomban, melynek középkori tornya még a johannita időket idézi.

A szentmise után a templom falán lévő Johannita emléktáblánál a két rend és a helyi önkormányzat elhelyezte a kegyelet koszorúit.

A koszorúzást követően a Szentlélektemplom melletti Történelmi Park nagytermében zajlott le a konferencia, a Szászfalvi László országgyűlés képviselő köszöntőjét követő előadásokkal: prof. dr. Török József Ch.C.H. „A Johannita Rend középkori történetéről magyar földön és a Máltai Lovagrend legújabbkori visszatéréséről hazánkba”, Tomcsányi István, a Johannita Lovagrend Magyar Tagozat vezérlő kommendátora „A protestáns Johannita Rend kialakulása és magyarországi története” és Vörös Mátyás, a csurgói Baksay Sándor Alapítvány elnöke „A csurgói Johanniták története” címmel. Az emlékkonferenciát záró pohárköszöntőt Füstös János polgármester mondta.

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu