Hírek

Megemlékezés Báró Altorjai Apor Gáborról

Apor Gábor halálának 50. évfordulójáró alkalmából 2019. február 21-én megemlékezés volt Rómában.

Báró Altorjai Apor Gábor 1952–1958 között a Máltai Lovagrend nagykancellárja volt és 1968–1969-ben a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének harmadik elnöke.

A megemlékezés alkalmából  Angelo Acerbi érsek, volt budapesti nuncius, a Máltai Lovagrend volt prelátusa mutatott be szentmisét a Vatikáni Magyar Kápolnában majd Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország nagykövete a Szentszéknél és a Máltai Lovagrendnél mondott köszöntőt.

A Máltai Lovagrend Szuverén Tanácsa képviselőjeként jelen volt gróf Esterházy János közös kincstárnok és Fra’ John Critien tartománynagy. A Magyar Máltai Lovagok Szövetségét Okolicsányi Lajos G.C.H.D.O, Rabi József G.C.G.M. és Czigler Ágoston C.G.M.O. képviselték. A szentmise után  a megemlékezők koszorút helyeztek el Apor Gábor sírján a veranoi temetőben, Mons. Németh László, olaszországi magyar főlelkész, a Szt. István Alapítvány elnöke vezetésével.

A megemlékezésről a Magyar Kurír és a Bonum TV is beszámolt:

Magyar Kurír: http://www.magyarkurir.hu/hirek/megemlekeztek-romaban-apor-gabor-egykori-szentszeki-kovet-halalanak-50-evfordulojarol

BONUM TV:  https://bonumtv.hu/apor-gaborra-emlekeztek/

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu