Hírek

A Nagymester Keresztelő Szent Jánost ünnepli

Szent János ünnepe alkalmából Fra' Giacomo Dalla Torre Nagymester, a Szuverén Tanács kíséretében, szokás szerint a Rendhez akkreditált diplomáciai testületet fogadta a Magisztrális Villában.

Az ünnepi szentmisét az Aventinói Szent Mária templomban celebrálta Msgr. Angelo Becciu (akit Ferenc pápa június 29-én fog bíborossá avatni) és a Rend Prelátusa, Msgr. Jean Laffitte. Msgr. Becciu Ferenc pápa üdvözletét és jókívánságait tolmácsolta a Nagymesternek és az összes jelenlévőnek.

Msgr. Becciu, Keresztelő Szent János alakjára felépített szentbeszédében, felszólította a rendtagokat, hogy törekedjenek “fény lenni azok számára, akik a kétség és a bizonytalanság sötétségében tapogatóznak. Törekedjünk arra, hogy apostolaivá váljunk Krisztus szeretetének a szegények, a betegek és az elutasítottok iránt, a Máltai Rend karizmája szerint. Ahhoz, hogy ezt a küldetést hatékonyan végezzük, folyamatosan meg kell újulnunk belülről, az imában Jézussal való állandó találkozáson keresztül. Megújulás, megtérés, Jézussal való találkozás a szentségekben, elmélkedés Isten szaváról: ez a felszólítás számunkra a mai ünnepen, Keresztelő János születésnapján.”

A Szentmise után a Nagymester hosszan üdvözölte a jelenlevő diplomáciai testületet. Elsőnek a Rendhez akkreditált nagykövetek doyenneje, Tetiana Izhevska ukrán nagykövet asszony tette tiszteletét.

Keresztelő Szent János napján világszerte ünnepelték védőszentjüket a Máltai Rend különböző helyi szervezetei.

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu