Hírek

A Máltai Rend felfüggesztette Henry Sire-nek, a "Diktátor Pápa" szerzőjének, tagságát

Róma, 2018. március 21. – a közmédiában megjelent híreket követően, amelyekből kiderült a „Diktátor Pápa” című könyv szerzőjének valódi neve, a Máltai Rend Nagymagisztériuma felfüggesztette a szerző, Henry Sire, máltai lovag tagságát. Az ideiglenes felfüggesztés azonnali hatályú; a Rend vizsgálatot indít.

A „Diktátor Pápa” című könyv tartalma semmiképpen sem tükrözi a Máltai Rend álláspontját és véleményeit; a szerző nem a Rend nevében beszél. Különösen az a fejezet, amely a Rend kormányának 2016 végén megtörtént intézményi válságáról szól, egy elfogult és egyoldalú beszámolón alapul.  

A Máltai Rend elhatárolja magát a könyvben közvetített álláspontoktól, és a könyv tartalmát súlyosan sérelmezőnek tekinti Őszentsége, Ferenc pápával szemben.

Sire a nagymagisztériumi palotában lakott, miközben kutatásokat folytatott a Máltai Rend történelméről szóló könyvéhez, amely „Máltai lovagok - egy Modern Feltámadás” címmel jelent meg 2016-ban. Soha nem volt semmilyen hivatalos szerepe a Rend testületeiben, hanem kutatási szerződéssel működött. 2017 májusában hagyta el a Nagymagisztériumot.

Megjegyzés: a „Diktátor Pápa” című könyv 2017 novemberében jelent meg olaszul és angolul, kizárólag az interneten, Marcantonio Colonna álnéven. (Marcantonio Colonna a lepantói csata egyik vezetője volt). 2018 áprilisban jelenik meg papíron, a szerző valódi nevével, az amerikai Regnery Publishing kiadásában.

 

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu