HÍREK

A Nagymester fölavatta a felújított elsősegély-állomást

 Csaknem 2 500 máltai önkéntes fog szolgálni 12 hónapig Rómában az irgalmasság rendkívüli jubileumi szentéve során, mely december 8-án kezdődött meg. Az önkéntesek sok európai és más országból érkeznek, többek között Németországból, Ausztriából, Írországból, Svájcból, Franciaországból, Máltáról, Albániából, Belgiumból, Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Kubából és Amerikából. Feladatuk az év folyamán Rómába várt sok ezer zarándok egészségügyi ellátása. Az orvosokból, ápolókból és mentőkből álló csapatok a Szent Péter téren és a másik három pápai bazilikáknál lesznek bevetve, a Lateráni Szent János, a falakon kívüli Szent Pál és a Santa Maria Maggiore bazilikáknál, valamint a Piazza di Spagna-n.

A Máltai Rend önkéntesei mindenütt két műszakban fognak dolgozni; reggel héttől 1 óráig és 1-től  este 7-ig. Minden műszakban lesz egy orvos, egy ápolónővér és két mentős.  Az önkéntesek operatív központja a Máltai Rend által működtetett elsősegély állomás, amely a Szent Péter-bazilika bejáratától néhány méterre található, és amely 35 éve látja el a zarándokokat az év 365 napján.
Az elsősegély posztot a közelmúltban felújították és felkészítették a nagy feladatra. A Máltai Rend Nagymestere, Fra’ Matthew Festing avatta fel az új helyiségeket, egy nappal a Szent Péter Bazilika szent kapuja megnyitása előtt, ami a rendkívüli szentév kezdetét szimbolizálta.
December 8-a hajnalától kezdve, a Máltai Rend olasz segélytestülete – mely orvosi csapataival jelen lesz a legfontosabb szentévi ünnepségeken - a Szent Péter tér közelében egy teljesebbkörű orvosi központot fog működtetni, 5 mentőkocsival és 7 elsősegélynyújtó csapattal. Ebben részt vesz 10 orvos, 12 ápolónővér, 62 mentős, 8 mentőkocsivezető és 10 logisztikai munkatárs. A művelethez a Máltai Rend olasz katonai testülete is hozzájárul, 17 orvossal és mentőssel.
 
 
 

Fra' Matthew Festing nagymester Mons. Rino Fisichella címzetes érsekkel, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnökével, aki az elsősegély-állomást megáldotta

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSz)

H - 1014, Budapest Fortuna utca 10.
Tel.: mobil: +36 30 373 8054 | e-mail: mmlsz@maltai.hu