ORDER OF MALTA
MÁLTAI REND
Jeruzsálemi, Rodoszi és Máltai Szuverén Ispotályos Szent János Lovagrend
MAGYAR MÁLTAI LOVAGOK SZÖVETSÉGE
 
 
Legfrissebb hírek Ferenc pápa útján    |    Megjelent a Máltai Hírek 2016. év decemberi száma    |    Máltai Hírek - összes    |    Nyári tábor hazai mozgáskorlátozottak számára    |    Új magyarországi nagykövete van a Szuverén Máltai Lovagrendnek    |   
 

Rend központi hírek

Lapozás:   [1]  2  3

Nagymester karácsonyi üzenete

Kedves Rendtagok, Önkéntesek és a Rend Barátai!

Ez az év nagy válságokat látott világszerte, különösen ha a sokezer menekültre és menedékkérőre gondolunk, akik Európa felé igyekeznek Afrikából, Ázsiából és a Középkeletről – a legnagyobb népvándorlás a második világháború óta.

A Nagymester fölavatta a felújított elsősegély-állomást

A Nagymester fölavatta a felújított elsősegély-állomást a Szent Péter téren. Az irgalmasság szentéve során 2500 máltai önkéntes kerül bevetésre.

A Máltai Rend jelen volt a Szentatya általános audienciáján a roma nép világzarándoklata alkalmából

A Máltai Rend roma népekhez kinevezett nagykövete egy hat országból érkezett 250 fős zarándokcsoportot kísért
Róma, 2015. október 27.
A Máltai Lovagrend is részt vesz a diszkrimináció elleni harcban, és támogatja a roma nemzetiségek integrálódását a társadalomba.

Római sajtóközlemény a menekülők számára nyújtott segítségről

Róma, 2015.szeptember 15.
„Ezekben a drámai időkben amikor az egész Közel-Keleten és Afrikában terjednek a háborúk és a terrorizmus, emberek milliói kénytelenek menekülni és menedéket kérni Európában” - mondta Albrecht Boeselager, a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykancellárja. „A szolidaritás és az emberi szenvedés enyhítésének erkölcsi kötelessége elvei által vezérelve a Szuverén Máltai Lovagrend megkétszerezte a menekültek befogadására és számukra elsősegély nyújtására irányuló erőfeszítéseit”

Ferenc pápa kinevezte a Szuverén Máltai Lovagrend új prelátusát

Ferenc pápa 2015. július 4-én kinevezte Msgr. Jean Laffitte kúriai püspököt a Szuverén Máltai Lovagrend új prelátusává.
Msgr. Laffitte a franciaországi Oloron-Sainte-Marie-ban született 1952-ben. A Toulouse-i egyetemen végzett politológiát, majd a Cambridge-i és Salamancai egyetemeken tanult. Ezt követően belépett a Pápai Francia Szemináriumba Rómában; a Pápai Gregoriana Egyetemen és a II. János Pál Intézetben tanult filozófiát, teológiát és erkölcstant. 1989-ben szentelték pappá. Msgr. Laffitt

Fra Matthew Festing nagymester audienciája Ferenc pápánál

Keresztelő Szent János ünnepén, Ferenc pápa a Vatikán városban audiencián fogadta a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterét, Fra’ Matthew Festinget.

Menekültek Világnapja

A Szuverén Máltai Lovagrend nemzetközi kampánya a Menekültek Világnapja alkalmából
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése által létrehozott menekültek világnapját június 20-án már a 15. alkalommal ünneplik meg a világ országai.

Földrengés Nepálban

A Malteser International helyszíni segélynyújtása

A Nepálban történt tömegpusztító földrengés után, a Malteser International első segélyként 100’000 eurót bocsájtott rendelkezésre, és több mint fél tonna gyógyszert és orvosi segédeszközt küld a helyszínre.

A Világ Humanitárius Csúcstalálkozója

Szimpózium: "Vallások együtt a humanitárius cél érdekében"
Róma, 2015/02/03

Szakértők, akadémikusok és vallási vezetők vitanapot rendeznek május 27-én, Genfben, az ENSZ székhelyén.

Isten szolgája Fra Andrew Bertie nagymester

2015. február 20-án Rómában került sor a 2008-ban elhunyt Fra' Andrew Bertie nagymester boldoggá avatása egyházmegyei eljárásának megnyitására. A Lateráni Szent János bazilikában tartott ülésen Agostino Vallini bíboros, Őszentsége Ferenc pápának Róma városában általános helynöke elnökölt. Az ünnepélyes ülés előtt Raymond L. Burke Őeminenciája, a Máltai Rend új cardinalis patronus-a mutatott be szentmisét.
 
   
  Kapcsolat