ORDER OF MALTA
MÁLTAI REND
Jeruzsálemi, Rodoszi és Máltai Szuverén Ispotályos Szent János Lovagrend
MAGYAR MÁLTAI LOVAGOK SZÖVETSÉGE
 
 
Legfrissebb hírek Ferenc pápa útján    |    Megjelent a Máltai Hírek 2016. év decemberi száma    |    Máltai Hírek - összes    |    Nyári tábor hazai mozgáskorlátozottak számára    |    Új magyarországi nagykövete van a Szuverén Máltai Lovagrendnek    |   
 

MMSz Hírek

Ferenc pápa útján

Solymári Dániel C.G.M. - az MMLSz tagja - és Pallós Tamás az Új Ember kulturális szakírója december 21-én személyesen adták át a „Ferenc pápa útján, 21. századi beszélgetések” című kötetüket Ferenc pápának a Vatikán VI. Pál termében.

Közelebb a krízishelyzetben lévőkhöz

Szociális államtitkárként első hivatalos útján a tatabányai Mésztelepen járt Czibere Károly, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjának részleteivel ismerkedett látogatása során.

Jubileumi ünnepségek sorozata

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 25. évfordulója alkalmából áprilisban több régió is jubileumi ünnepséget szervezett, melyeken a negyedszázados szolgálat emlékeit elevenítették fel, valamint kitüntetésekkel és oklevelekkel köszönték meg a kiemelkedő tevékenységet végző dolgozók és önkéntesek munkáját.

Huszonöt éve szeretet, szolgálat

Ünnepi ülésen emlékeztek meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 25. évfordulójáról, a miskolci Városháza dísztermében. A jubileum alkalmat adott a visszaemlékezésre, arra, hogy az egykori és jelenleg is aktívan tevékenykedő „máltaisok” találkozzanak, de szó esett a fejlesztésekről, a jövőről is.

Állami elismerés a nemzeti ünnepen

Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át március 15-én Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Ferenc pápával misézett együtt Kozma Imre atya

Ferenc pápával misézett együtt hétfőn reggel Rómában Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője. Kozma atya a szertartás után a szentmiséről, amelyre személyes meghívást kapott, a Vatikáni Rádiónak számolt be. Összefoglalta a pápa homíliáját, majd a néhány perces személyes beszélgetésükről tájékoztatott. A szentatya legfontosabb üzenete Kozma Imre atya számára ez volt: „Imádkozzunk egymásért és osszuk meg a terheinket!
 
   
  Kapcsolat