ORDER OF MALTA
MÁLTAI REND
Jeruzsálemi, Rodoszi és Máltai Szuverén Ispotályos Szent János Lovagrend
MAGYAR MÁLTAI LOVAGOK SZÖVETSÉGE
 
 
Legfrissebb hírek Ferenc pápa útján    |    Megjelent a Máltai Hírek 2016. év decemberi száma    |    Máltai Hírek - összes    |    Nyári tábor hazai mozgáskorlátozottak számára    |    Új magyarországi nagykövete van a Szuverén Máltai Lovagrendnek    |   
 

MMLSz Hírek

Lapozás:   [1]  2

Új magyarországi nagykövete van a Szuverén Máltai Lovagrendnek

Ugron Imre G.C.H.D.O., a Szuverén Máltai Lovagrend új magyarországi nagykövete, 2016. június 13-án átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában.

Magyarok Nagyasszonya kápolna felszentelése Washingtonban

2015. augusztus 29. szentelte fel Erdő Péter bíboros Theodore McCarrick bíboros washingtoni érsekkel közösen a Magyarok Nagyasszonya kápolnát a washingtoni Szeplőtelen Fogantatás Nemzeti Kegyhely bazilikában, mely az Egyesült Államok legnagyobb katolikus temploma.

Megjelent a Máltai Hírek 2015. év decemberi száma

A rászorulók megsegítése hitünk gyakorlásának legszebb formája; e példa felmutatása pedig hitünk leghathatósabb védelme is. Ezt az összefüggést képviseli és hirdeti a Máltai Rend jelmondata is: „A hit védelme és a rászorulók megsegítése!” Ezeket a célokat fogja a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének megújult vezetôsége is – a Szeretetszolgálattal karöltve – követni a következô öt éves ciklusban.

Megjelent a Máltai Hírek 2015. év szeptemberi száma

Menekült misszió - Beköszöntő:
"Amikor tavaly ilyenkor a Máltai Hírek 2014. szeptemberi számát a kelet-németországi menekültek megsegítésének 25 éves évfordulója kapcsán a „Befogadás Napjának“ szenteltük, még nem gondolhattuk, hogy egy évre rá a déli határainkon beözönlő menekültáradat milyen hatalmas kihívás elé állítja országunkat, és egész Európát. ..." Wettstein János

Megjelent a Máltai Hírek 2015. júniusi száma

Erdő Péter: "Ennél nagyobb feladat azt hiszem nincs"

Vallások együtt a humanitárius cél érdekében

Beszámoló
2015. május 27-én tartotta a Máltai Rend az ENSZ genfi székhelyén ezt a szimpóziumot, melyet az MMLSz honlapján előre jeleztünk.

Erdő Péter bíboros a Szuverén Máltai Lovagrend tartománynagya lett

Erdő Péter bíboros május 28-án Rómában, a Nagymesteri Palota dísztermében átvette a Szuverén Máltai Lovagrend Nagykeresztes tartománynagya jelvényeit Matthew Festing nagymestertől. Ezzel az ünnepélyes ceremóniával Erdő Péter tartománynagyi méltóságban tagja lett a máltai rendnek.

Sürgős segítség Kárpátaljának!

Az IMF nyomására a kormány év végéig befagyasztotta a fizetéseket és nyugdíjakat, viszont a közüzemi díjakat a világpiaci árra emelték. Az alapvető élelmiszereknek naponta változik az ára, az egyéb használati cikkéről nem is beszélve, sok üzletben már ki sem írják az árakat.

Jelenleg 1 Euró már 36.7 hrivnyát ért, 1000 Ft. pedig 115 hrivnyát. Ez azt jelenti, hogy például egy átlag nyugdíjasnak, aki 1000 hrivnya (27 Euró /8700 Ft.) nyugdíjat kap, napi kevesebb mint 1 Euróból kell boldogulnia.

Húsz éve működik a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján

Hálaadó szentmisével és konferenciával emlékeztek meg 2015. február 10-én Beregszászon a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 20. évfordulójáról. A figyelem középpontjában azok az új kihívások álltak, amelyekkel a kelet-ukrajnai háború és a lakosság gyorsan romló szociális helyzete következtében kell ma szembenéznie a segélyszervezetnek Kárpátalján.

Az MMLSz vezető káplánjának kitüntetése

Mindszenty-emlékérmet kapott prof. dr. Bolberitz Pál
 
   
  Kapcsolat